Konserter 2024

Konserter 2024

Den 10/3 gästas Sala Jazzklubb av Frank Vignola, en världsartist och en av de största jazzgitarristerna i nuet!Söndagen den 10 Mars kl.16.00 kommer gitarristen Frank Vignola med Hans Backenroth, kontrabas och Leo Lindberg på piano till Missionskyrkan!

Sandviken Big Band med Vivian Buczek den 24 Mars kl.16 i Missionskyrkan

Info se hemsida:
www.sandvikenbigband.com

Stephanie Trick och Paolo Alderighi, konsert 10/4 kl 19.00 ( OBS! En onsdag) i Missionskyrkan!  Entré: Medlemmar 200 kr, icke medlemmar 250 kr. Under 20 år gratis.

Konsert den 19/5 med Fredrik Lindborgs Trio i Missionskyrkan! OBS! Tiden är ändrad till kl. 18.00!

Fredrik Lindborg: Saxofon
Niklas Fernqvist: Bas
Mattias Ståhl: Vibrafon

Melodiöst, svängigt och närgånget beskriver trions musik på ett kortfattat sätt. För att brodera ut det hela så kommer det bjudas på både välkända låtar från den Amerikanska sångboken, några bitar från den svenska jazzrepertoaren och även några egna låtar som är skrivna just för trion.


Saxofonisten Fredrik Lindborg är en av landets mest eftersökta jazzmusiker med ett uttryck hämtat från de stora jazztitanerna. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.


Mattias Ståhl, vilket sväng, vilket flöde!Sveriges meste jazzvibrafonist, spelar gärna i sin egen Ståhls trio, men har också spelat mycket på duo med Georg Riedel.


Basisten Niklas Fernqvist har under det senaste decenniet turnerat över hela världen med några av de största namnen inom svensk jazz och populärmusik.

Konserter 2023

Swedish Swing Society, konsert Söndagen den 26/2 kl 16.00 i Sala Missionskyrka.


SWEDISH SWING SOCIETY förvaltar och utvecklar detta arv på ett sätt som har givit genklang hos såväl publik som kritiker världen över. ”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter trions uppträdanden, t.ex. då gruppen uppträdde på Carnegie Hall på Sveriges nationaldag.

”Samspelet mellan Uffe, Antti och Björn är strålande. Det låter så enkelt och självklart när dessa musikanter gör sina eleganta och svängiga versioner att man blir på gott humör”
- Bozze Möller, Orkesterjournalen.

Ulf Johansson Werre dubblerar pianot med trombonespel i yppersta världselit och mästerklarinettisten Antti Sarpila sätter sig då vid pianot vilket ger gruppen ytterligare variationsrikedom i klangfärg och stil. Björn Sjödin har liknats vid Gene Krupa och hanterar visparna med magisk dynamik och spelglädje.

För er som uppskattar klassisk swing med elegans och ekvilibristik i världsklass och ändå vill vara med om något nytt, unikt och oväntat – upplev SWEDISH SWING SOCIETY live!

Bandmedlemmar:
Antti Sarpila klarinett/piano - Ulf Johansson Werre piano/trombon, sång - Björn Sjödin trummor.

E.S.T , konsert söndagen den 2 April kl. 16.00 i  Sala Missionskyrka

E.S.T.'s musik var banbrytande när den kom. Och även fast det var 15 år sedan E.S.T. senast skapade musik som grupp upplevs deras arv som högst aktuellt än idag. Deras tolkningar av Monk sätter en tidlös stämpel på en av jazz-historiens pionjärer, deras förhållning till elektronik och improvisation på albumen "leucyte" och "301" känns som att E.S.T. visste vart framtiden av musik strävar åt, dessutom har dom en rik låtskatt av kompositioner som upplevs som "hits" trots deras komplicerade och intrikata detaljer. Med 12 studioalbum och otaliga många konserter har E.S.T. berört otroligt många människor.

1993 släppte E.S.T deras första album "When Everyone has gone", det är nu 30 år sedan. I juni 2008 gick Esbjörn Svensson ur tiden, det är nu 15 år sedan.

Vi vill att E.S.T. musik ska ingå i den standard repertoar som musiker mentalt bläddrar i när dem väljer låtar för en konsert. Av denna anledning såg vi det som en självklarhet att år 2023 uppmärksamma denna musik som betytt så mycket!

//Samuel, Jakob, Manfred

Samuel Axelson - Piano

Jakob Evert - Kontrabas

Manfred Josefsson - TrummorSala Storband med Martin Carbinder och Sara Aldén , konsert lördagen den 6 Maj kl. 16.00 i Missionskyrkan Sala 


Sara Aldén

21/5 Kjell Fernström & Ronnie Gardiner kvintett gästar oss i Missionskyrkan kl 16-18.

Kjell Fernström      Piano

Ronnie Gardiner     Trummor

KarlOlandersson     Trumpet

Hans Larsson           Bas

Åsa Lansfors           Sång


Välkomna till en oförglömlig konsert med de välkända jazzveteranerna, trumslagaren Ronnie Gardiner och pianisten Kjell Fernström.

Bägge dessa herrar kan ju räknas till egna ”jazzinstitutioner” som har spelat med alla!

Ronnie är kanske mest känd för att i många år har varit Charlie Normans trumslagare och för sina egna band. Bland många hans septett, som imånga år förgyllde somrarna på Gröna Lund i Stockholm.

Kjell har turnerat i Sverige med många amerikanska musiker. Här kan nämnas trumpetarna Conte Candoli och Warren Vaché, gitarristen Barney Kessel, sångerskan Cathy Morrow och många fler.

Ronnie och Kjell har spelat tillsammans många gånger under årens lopp, och nu återförenas de i och med denna kvintett där de handplockat sina musiker.

Trumpetaren Karl Olandersson, en av landets mest framstående trumpetare, som dessutom ofta ses i TV-sammanhang.

Ronnies följeslagare, basisten Hasse Larsson som i många år varit Ronnies mest trogne basist. Han är även eftertraktad av många kapellmästare i Stockholm för sitt stabila basspel.

Åsa Lansfors från Enköping, en härlig sångerska med sin underbart klara röst,som älskar The American Songbook,

Varmt välkomna till en svängig konsert där pärlor ur ”The American Songbook”står i centrum.

Sala Jazzklubb

Den 3 Sept kl. 16.00 kommer BEAT FUNKTION till Missonskyrkan.


Beat Funktion är tillbaka! De energiskt hårdsvängande funkmästarna som nådde internationella framgångar med albumen "Voodooland", "Mandy's Secret" och "Olympus" är äntligen tillbaka med helt ny musik, presenterad på deras åttonde studioalbum med titeln "Skywards". Precis som tidigare album serveras 70-talsmarinerad, hårdkokt och dansvänlig jazzfunk med jazzsolon, väl kryddat med ett uns afrobeat, disco och psykedelia, vilket gör det helt omöjligt att sitta still."


Lineup:

Jonne Bentlöv, trumpet

Olle Thunström, tenorsax

Johan Öijen, elgitarr

Daniel Lantz, keyboards

Pal Johnson, elbas

Jon Eriksson, trummor

Onsdagen den 27 Sept kl. 19.00 gästas vi av Sisters of Jazz.

Filip Jers Kvartett kommer till Missionskyrkan Söndagen den 29 Oktober kl.16.00

Sara Aldéns Trio kommer till Missionskyrkan den 19 Nov kl. 16.00

med musikerna August Björn och Jakob Evert

Sara Aldén är enhyllad jazzsångerska och kompositör som i juni 2022 släppte den kritikerrosade EP:n A Room of One's Own på Havtorn Records och hösten 2023 släpper hon sitt debutalbum på Naxos Prophone.