Konserter 2023

Konserter 2023

Swedish Swing Society, konsert Söndagen den 26/2 kl 16.00 i Sala Missionskyrka.


SWEDISH SWING SOCIETY förvaltar och utvecklar detta arv på ett sätt som har givit genklang hos såväl publik som kritiker världen över. ”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter trions uppträdanden, t.ex. då gruppen uppträdde på Carnegie Hall på Sveriges nationaldag.

”Samspelet mellan Uffe, Antti och Björn är strålande. Det låter så enkelt och självklart när dessa musikanter gör sina eleganta och svängiga versioner att man blir på gott humör”
- Bozze Möller, Orkesterjournalen.

Ulf Johansson Werre dubblerar pianot med trombonespel i yppersta världselit och mästerklarinettisten Antti Sarpila sätter sig då vid pianot vilket ger gruppen ytterligare variationsrikedom i klangfärg och stil. Björn Sjödin har liknats vid Gene Krupa och hanterar visparna med magisk dynamik och spelglädje.

För er som uppskattar klassisk swing med elegans och ekvilibristik i världsklass och ändå vill vara med om något nytt, unikt och oväntat – upplev SWEDISH SWING SOCIETY live!

Bandmedlemmar:
Antti Sarpila klarinett/piano - Ulf Johansson Werre piano/trombon, sång - Björn Sjödin trummor.

E.S.T , konsert söndagen den 2 April kl. 16.00 i  Sala Missionskyrka

E.S.T.'s musik var banbrytande när den kom. Och även fast det var 15 år sedan E.S.T. senast skapade musik som grupp upplevs deras arv som högst aktuellt än idag. Deras tolkningar av Monk sätter en tidlös stämpel på en av jazz-historiens pionjärer, deras förhållning till elektronik och improvisation på albumen "leucyte" och "301" känns som att E.S.T. visste vart framtiden av musik strävar åt, dessutom har dom en rik låtskatt av kompositioner som upplevs som "hits" trots deras komplicerade och intrikata detaljer. Med 12 studioalbum och otaliga många konserter har E.S.T. berört otroligt många människor.

1993 släppte E.S.T deras första album "When Everyone has gone", det är nu 30 år sedan. I juni 2008 gick Esbjörn Svensson ur tiden, det är nu 15 år sedan.

Vi vill att E.S.T. musik ska ingå i den standard repertoar som musiker mentalt bläddrar i när dem väljer låtar för en konsert. Av denna anledning såg vi det som en självklarhet att år 2023 uppmärksamma denna musik som betytt så mycket!

//Samuel, Jakob, Manfred

Samuel Axelson - Piano

Jakob Evert - Kontrabas

Manfred Josefsson - TrummorSala Storband , konsert lördagen den 6 Maj kl. 18.00 på restaurang Gillet Sala