Nyheter

Jazzvänner,

 

Efter ett år med bra konserter och ökande publiktillströmning blickar vi nu fram mot 2018 - jubileumsåret. Det var i maj 1998 som Sala Jazzklubb bildades och nu är det dags att fira. Det gör vi med en helkväll på Gillet6 lördagen den 6 april. Programmet i sin helhet återkommer vi till, men som vi avslöjat tidigare har vi Sala storband med oss hela kvällen.

 

Vårens program i övrigt blir varierat och vi tror att det kan tillgodese de flesta smakriktningar. Vi startar med en riktig nostalgikonsert med anrika Whispering Band från Örebro. Storbandet som bildades redan 1933 och som fortfarande håller igång - men naturligtvis med andra musiker än vid starten!! Storbandet spelar många välkända standards från 40- 50- och 60-talen tillsammans med sångerskan Katharina Josephsson.

 

 

Programmet 2018 ser ut så här:

 

Söndagen den 28 januari kl. 16.00:

Nostalgisk storbandsjazz med Whispering Band och sångerskan Katarina Josephsson.

Buffé med kött eller vegetariskt från kl. 14.30. Plats: Gillet6

 

Söndagen den 25 februari gästar oss Vivian Buczek, sång och Peter Asplund, trumpet, tillsammans med Claes Cronas trio. Även den konserten blir på Gillet6 kl. 16.00 med buffe' från kl.14.30.

 

I mars blir det "vänortsjazz" från Finland. Kvartetten Recardo från Salas vänort Kristinestad kommer då tillsammans med en vokalist. På reportoaren står bossanova, swing, blues m.m. Konserten blir på Gillet6 den 11 eller 18 mars kl. 16.00 med buffe' från kl. 14.30. Vi återkommer i annonser med exakt datum.

 

Sedan är vi framme i april och, förhoppningsvis, känner vi att vårsolen värmer. Men även om den inte gör det så ska vi se till att det blir en trivsam afton den 7 april med musikalisk värme, storbandsjazz, flera sångare, god mat och dryck på Gillet6, där 20-årsjubile'et skall avhållas. Så boka redan nu lördagen den 7 april i almanackorna!

 

 

Entré: 150 kr, medlemmar och ungdom 100 kr.

 

Arrangör: Sala Jazzklubb med stöd av Sala Kommun och Västmanlandsmusiken

 

 

Välkomna!

Styrelsen

 

Kommande Evenemang!

28 januari kl. 16.00:

Nostalgisk storbandsjazz med Whispering Band och sångerskan Katarina Josephsson.

Buffé från kl. 14.30. Plats: Gillet 6

 

Whispering Band är förmodligen Sveriges, ja kanske till och med ett av världens äldsta storband. Läs mer om bandet och hur det bildades. Klicka på bilden!

Copyright:KEDataMusik 2016